انواع گزارش

0 Comments

انواع مختلف گزارش

گزارش را مي توان به انواع مختلف تقسيم كرد. برخي از آنها براي نشريه هاي ادواري مناسب ترند و پاره اي نيز در مطبوعات روزانه بيشتر كاربرد دارند اما در عين حال هيچ محدوديتي براي استفاده از انواع گزارش در نشريه هاي مختلف وجود ندارد و هر نشريه مي تواند به فراخور وضعيت، جايگاه و اهداف اجتماعي خود، اقدام به تهيه گزارش در زمينه هاي مختلف بنمايد. در ذيل به ذكر انواع گزارش مي پردازيم و با توضيح كوتاهي درباره هر يك از ويژگي هاي آنها مسأله را روشن تر مي كنيم.

الف) گزارش خبري: گزارش از رويداد و حادثه، سخنراني ها، كنفرانس ها، مجامع و مراسم مختلف، گزارش دربارة خبري كه اتفاق افتاده يا در شرف وقوع است يا در آينده اتفاق خواهد افتاد و …

تایپ و حروفچینی در آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای عامری – دوره های صنایع چاپ و فناوری اطلاعات و تکنولوژی فرهنگی – گزارش نویسی
مشهد: قاسم آباد – نبش ادیب 51 پلاک 507
09151232289
گزارش و گزارش نویسی

ب) گزارش تحقيقي يا اجتماعي: اين نوع گزارش در مورد مسائل، مشكلات و واقعيت هاي مختلف اجتماعي و انتخاب موضوعات مناسب با شرايط خاص زمان و مكان و نيازهاي عمومي تهيه مي شود و از موثرترين و كارآمدترين انواع گزارش است.

ج) گزارش از محل: اين نوع گزارش به مناسبت بازديد از يك محل خاص مي تواند براي بخشي از مخاطبان جاذبه داشته باشد، متصل ديدار از يك شهر، منطقه، يا بازديد از موزه ها، آثار باستاني، ميراث فرهنگي و … تهيه مي شود و در جاي خود از اهميت ويژه اي برخوردار است.

د) گزارش از شخص: اين قبيل گزارش ها مي تواند درباره اشخاص معروف و سرشناس، افراد مورد توجه عموم و كساني كه مردم نياز به شناخت و آشنايي بيشتر با آنان دارند، و حتي افراد گمنام و غير مشهور كه شخصيت، زندگي، كار يا خصوصيات آنان براي مخاطبان هم جاذبه دارد و هم بر اطلاعات و آگاهيشان مي افزايد، تهيه مي شود. تهيه گزارش درباره برخي از شاعران، نويسندگان، شخصيت هاي علمي، سياسي و تاريخي، صاحبان برخي از حرفه ها و مشاغل، مخترعان، محققان و … از نمونه هاي قابل ذكر هستند.

ه ) گزارش سفر: اين نوع گزارش ها همين امروز هم در مطبوعات ما جاي ويژه خود را دارند. بسياري از خبرنگاران و گزارشگران در جريان سفرهاي حرفه اي يا غير حرفه اي خود به يافته ها و دست آوردها و نكات قابل ذكري دست مي يابند كه بيان هنرمندانه و عالمانه آنها مي تواند براي مخاطبان جالب و خواندني باشد. البته تهية گزارش سفر با سفرنامه نويسي تفاوتهايي هر چند جزئي دارد.

و) خاطره نويسي: خاطره نويسي در واقع نوشتن گزارش مشاهدات و تجربيات روزمره نويسنده است كه به ويژه به وسيله شخصيت ها و افراد ذي نفوذ و مؤثر و كساني كه در برهه اي از تاريخ مصدر مشاغل حساس بوده اند يا در بطن رويدادها، تحولات و جريان هاي مهم و سرنوشت ساز قرار داشته اند، صورت مي گيرد و هميشه، جاذبه هاي خاص خود را دارد. زيرا بسياري از واقعيات تاريخي، سياسي، اجتماعي و فرهنگي فقط و فقط از اين طريق قابل انتشار و در نتيجه قابل دسترسي براي عموم مردم است.

ز) گزارش علمي تخصصي: گزارشي است كه براي تشريح يك رويداد يا موضوع علمي در يك زمينة تخصصي خاص، يا براي انعكاس عملكردها، فعاليت ها، موفقيت ها يا شكست هاي يك مركز يا مؤسسة علمي، تحقيقاتي تهيه مي شود. تهيه گزارش درباره انجام يك عمل جراحي بي سابقه، كشف علمي، طراحي و توليد ماشين آلات تازه، ارائه تئوري هاي جديد در زمينه هاي مختلف علمي، و … از جمله موارد قابل ذكر است.

ج ) گزارش مصور: گزارشي است كه در آن ارائه اطلاعات و واقعيت ها از طريق تصوير (عكس) صورت مي گيرد و به ويژه در مورد حوادثي از قبيل: صحنه هاي مختلف جنگ ها و درگيري ها، كمك رساني ها، زلزله، مراسم اهداي جوايز و موارد ديگري كه جنبه تصويري موضوع قوي و برجسته است كاربرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست های مرتبط